september 26, 2011

Glas-no

And did they get you to trade 
Your heros for ghosts? 
Hot ashes for trees? 
Hot air for a cool breeze? 
Cold comfort for change? 
And did you exchange 
A walk on part in the war 
For a lead role in a cage?
Wish You Were Here, Pink Floyd


Ko so nas prepričali, da smo stabilnost, solidarnost in če želite tudi bratstvo in enotnost zamenjali za možnost izbire, so bili vsi vzhičeni. Končno smo postali Zahod. Končno smo se znašli v družbi najboljših prodajalcev. Končno so nas v svoja društva povabili veliki.

Minila je evforija. Izbira je ostala, vendar iščemo najcenejše artikle. Drugih si ne moremo privoščiti.

Kako zelo neprimeren čas znamo izbrati. 

Izstopimo iz vzhodno-nevtralnega bloka v trenutku, ko prične Rusija dobivati novo moč in ko se zave svojih naravnih virov. Vstopimo v zahodni blok v času, ko le ta prične nezadržno drveti v propad, ki ga je sprožil pohlep in hrepenenje po nepotrebnem. Vstopimo v vojaško organizacijo, ki vstopa in bombardira odmaknjene, z nafto polne, države. Pod pretvezo prodajanja demokracije jim krademo kar je njihovo. Grčiji podarimo 350 milijonov evrov v trenutku, ko bo država šla v stečaj. Preidemo na novo valuto v trenutku, ko postane vprašljiva. Se pridružimo evropski uniji v trenutku, ko ta razmišlja o obstanku oz. delitvi na boljše in slabše.

Slab 'tajming', a ne?

Kmalu bomo lahko zopet odločali. Tokrat na predčasnih volitvah. Pahorja bo zamenjal nek drug obraz z podobnim volilnim programom, katerega nihče ne bo prebral v celoti. V vseh programih, vseh strank, bo zapisano, da rabimo reforme - zdravstveno, pokojninsko in še kakšno bodo navrgli. Napisano bo, da potrebujemo učinkovito javno upravo. V šolstvu se bodo zopet trudili uvesti ocene. Bralno značko bodo poimenovali po veliki osebnosti, ki je zaznamovala slovensko aviacijo - Bralna značka Jožeta Pučnika.

Moj glas je letos veliko vreden. Dobil ga bo nekdo, ki bo napisal program na dveh A4 straneh. Program, ki ga bom ocenil za pogumnega in drugačnega. Vem, da z glasom, ki ga ne oddam naredim nekomu škodo, drugemu pa pomagam. Ampak ko sta obe strani tako zelo podobni, to ni več razlog za odhod na volišče.

Moj glas je letos veliko vreden. Mislim, da si ga nihče ne bo zaslužil. 

1 komentar:

Marko pravi ...

Pink Floydi mi pa vedno naježijo kodo.

Marketing Ad