avgust 30, 2011

Davčne blagajne v Cerkev, ne pa na Balkan!

Gospod Križanič se podaja v boj proti sivi ekonomiji. Namen je dober in podpore vreden, način pa vsaj nepremišljen in naiven.

Kot da nas Grki, Italijani, Bosanci in Srbi ne opominjajo, da živimo na Balkanu!


Če samo pogledamo seznam držav, ki so uvedle davčne blagajne izstopa Švedska. Ostale države, kot so na primer Bosna, Srbija, Italija in Grčija... No, se spomnite, kdaj nazadnje ste v teh državah sploh prejeli račun? In nenazadnje - ali so jim davčne blagajne pomagale pri boju zoper sivo ekonomijo? Je njihova ekonomija kaj bolj zdrava?

Da se zgodba tukaj ne konča, kaže da bomo v Sloveniji prevzeli švedski model. In ga zakomplicirali na nov nivo. Ne samo, da se bodo podatki shranjevali kriptirani v posebni enoti, ki jo bodo morali mali gostilničarji kupiti, ampak naj bi se ti podatki prenašali do velikega brata (DURS) kar preko interneta. Online. V trenutku bo davčna vedela za vsak izdan račun.

Si predstavljam, da gospodje ne zahajajo v hribe. Kjer so gostilne. Kjer so frizerke. Lise, kjer niti GSM signal ne deluje. Kaj šele spodoben mobilni internet...

Ob tem se mi pojavlja vprašanje ali se bo med izjemami znašla tudi Cerkev? Ker tudi tam poslujejo z gotovino. Bodo končno  izdajali račune za darovan znesek? Prav bi bilo, da za vsa društva v naši državici veljajo enaka pravila!

Ni komentarjev:

Marketing Ad