november 30, 2008

Pahor: Rupel error

Poskušam razumeti.

Je Rupel politik, ki je bolj Pahorjevski od samega Pahorja? Ali pa je Rupel v svojem bistvu politični ateist? Lahko politični ateizem opraviči vijuganje in prehitevanje na politični avtocesti?

Je Rupel poosebljanje politike konsenza in iskanja dialogov? Bi lahko bil Rupel mentor Pahorjeve dogme, ki z bogatim besednim zakladom in brez zatikanja ponavlja všečne fraze? Ker se zaveda, da obstaja, dokler ga snemajo.



Kaj pa če je le posebnež? Eden iz družbe posebnežev prejšnje vlade? Kaj če dela družbo Vasku Simonitiju, ki je vodil kulturno ministrstvo brez osnove kulturnega bontona? Kaj če je večni minister brez vesti?

Ne vem. Rupel me bega. Še bolj pa Pahor.

Pahorjeva stranka pred SDS ni zmagala z veliko razliko. Prav močni SDS se imajo zahvaliti za zmago, saj so le tako uspeli mobilizirati volivce. Ki so šli volit SD, kot edino alternativo SDSu. Ne zaradi programa in lepega liderja. Šli so volit proti ljudem, ki so predstavljali in delovali v SDSu. Proti njihovi politiki. Proti Janšam, Ruplom in Simonitijem.

Pahor v svoji vsesplošni všečnosti pozablja na volivke in volivce, ki so volili drugačno politiko in druge ljudi.

Rupel ni dobra strateška odločitev. V zadnji številki Mladine obstaja spisek njegovih napak. Dolg spisek. Rupel nima novega in svežega obraza. Njegove pristope že poznamo. Niso rešili odnosov med Slovenijo, Hrvaško, Srbijo, Irakom, Ameriko, ... ampak so v najboljšem ostali na isti ravni kot jih je pustil minister pred njim. (se njegovega imena še kdo spominja!?)

V bran drugačnega mnenja in nekaj tisoč podpisnikov peticije proti Ruplu moram vztrajati pri svojem mnenju. Rupla ne bi smeli več pustiti, da naredi še eno napako in ga potem začeti kritizirati. Že preveč jih je bilo. Predsednik države pa ima jajca, kar je tudi dokazal z jasno izraženim mnenjem. Zato Pahorju ni potrebno braniti teh jajc.

Če kaj, imamo srečo, da smo izbrali dobrega predsednika države!

1 komentar:

B Kolar pravi ...

Keep your friends close, keep your enemies closer...

Marketing Ad