september 16, 2009

Končno ljudje!



Don't be told what you want don't be told what you need
Theres no future no future no future for you

When theres no future how can there be sin
Were the flowers in the dustbin
Were the poison in your human machine
Were the future your future

No future for you no future for me
No future no future for you

God Save the Queen, Sex Pistols
Jebeš lastno firmo v kateri vsak dan puščaš 8 ur tistega, kar bi lahko bilo življenje. Jebeš direktorja uprave, ko svojemu otroku, navkljub trdemu delu, ne moreš kupiti vsega potrebnega za šolo. Jebeš najvidnejše člane sindikata, ki zaradi egoističnih riti paktirajo s svojim nasprotniki. Jebeš pravila, če veljajo le za nekatere. Jebeš predsednika vlade, ki ne zmore in ne zna. Jebeš lenuhe, ki se ne želijo zaposliti, ker bi izgubili bonuse (brezplačen vrtec, socialni dodatki, ...) v vrednosti plače za katero delavec trdo dela vsak dan po 8 ur. Jebeš dneve odprtih vrat v hodnikih, kjer tvoje besede treskajo ob stene. Jebeš javne delavce, katere stolčke, klime in ogrevanje plačujejo delavci za tekočimi trakovi. Jeveš sodnike, ker z delavsko plačo tako ne moreš niti priti do njih.

Gorenje.

Direktor z mesečno bruto plačo 22.000 evrov (dodatki niso všteti) enostavno ne more razumeti delavke s 600 evri bruto plače. Ne more (ali noče) si predstavljati, da bo morala delati dobra tri leta, da bo zaslužila njegovo mesečno plačo.

V takšnih proporcah je težko ostati realen. Nemogoče pa je v takšnih razmerah živeti. Družina, kjer oba starša delata v Gorenju razpolaga z 800€ na mesec. Dovolj, da plačajo vse položnice, vrtec in hrano. Kakšen dopust? Kakšen avto? Kakšni lepi zvezki? Kakšna zdravila? Kakšno življenje!?  Kakšen računalnik?


Delati se ne splača!

Breme bo potrebno razporediti, ali pa bo na ulicah zavladalo Gorenje. Danes glas iz 2500 ust, jutri mogoče en glas iz 400.000 ust. Neorganiziran upor. Anarhija. Kje boste takrat?

1 komentar:

Unknown pravi ...

Bravo. Vse to je res - preveč je takih, ki grabijo, si prisvajajo in samo jemljejo, jemljejo, jemljejo. In preveč je takih, ki jim je vse vzeto. Pa ne samo pri nas - Slovenija je le mikrokozmos. Čeprav jamramo kako smo majhni, pa so ravno zaradi majhnosti določene stvari in situacije (nenazadnje tudi ljudje) precej bolj transparentni kot kje drugje. In mogoče zato bolj na dosegu roke pravice...
Definitivno je čas je za spremembe, prinesla jih bo zgodovina. Še vedno je naredila red.

Marketing Ad