avgust 15, 2006

Predsednik Drnovšek o Plastiki


Kako naj se lotim "recenzije" predsednikove zadnje knjige? Precej težavna stvar! Predvsem ker ne veljam za nadpovprečnega potrošnika literature, še manj recenzorja ali avtorja podobnega leposlovja... Ker ne vem, ali lahko državljan napiše, da je obupal nad večernim branjem njegove knjige v postelji in si jo prestavil med dnevno literaturo - na WC? Ker v slovarju ob besedi "demokracija" nisem zasledil, da mi je dovoljeno dvomiti v predsednikovo literarno samokritiko. In ali ta dvom ne pomeni nekaj takšnega kot dvom v Đurotov smisel za humor? Knjiga "Misli o življenju in zavedanju" se da neposredno primerjati z Đurotovo "Našo malo kliniko" ali Siddhartino "Plastiko". Podsežek sicer nadpovprečne skupine in ljudi, katere osebno nedvomno visoko cenim.

Siddharta je pričakovano odšla v garažo snemat novi album - v glasbeno bolj grobem stilu od prejšnjih. In fantje so se iz garaže vrnili z lepimi oblekami. Nedvomni mojster za humor se je odločil narediti slovensko humoristično nanizanko. In v njej je najbolj smešen prav igralec, ki igra Bosanca. Multipredsednik, ki je večkrat prepotoval svet, se rokoval in izmenjal misli z največjimi heroji, misleci, diktatorji, mafijci ter demokratično izvoljenimi poslanci pa je napisal knjigo z mislimi, s katerimi vam lahko dnevno strežejo bistre babice ali brezdelne nune.

Mešanica misli Oprah Winfrey, matere Tereze in Svetega pisma, začinjena s predsednikovim pogledom na kapitalistični, oportunistični in nesocialni pridih novega sistema, v katerem nekaj pomeni le slava, denar in zabava... Toda, ali ni nemara prav naš predsednik bil eden izmed sovoznikov v kašen svet? V kapitalizem?


Samozvan mini bog
polira geste vadi slog
No spontan za humor a delno tog
Nekaterim nekaterim
proda nasvet za lep izgled
Masterotip gleda te

(Siddharta - Plastika)

Ni komentarjev:

Marketing Ad