maj 03, 2008

Lepa levica in poročena desnica

Letošnje volitve bodo minile v znamenju lepih predstavnikov levice, med katerimi se je potrebno opravičiti le Gregorju Golobiču, za katerega bi človek težko rekel, da je lep, je pa vseeno simpatičen gospod z nekaj več vsebine od ostalih predsednikov.

V dvojni številki Mladine je objavljen članek o programu stranke SD, kateri bi lahko bil tudi program SLS ali SDS stranke. V njej je manj socialne note, kot so jo v zadnjem letu uspeli izkazati poslanci koalicije, ko so se odkupovali za tri leta napak in slabega vodenja (aka vinjete ter povišanje minimalnih plač). Morebiti je vseeno ali so na oblasti levi ali desni in nam je edina rešitev, da mandat strank omejimo na eno leto, saj se bodo nam državljanom potemtakem bombončki delili skozi ves mandat. Vprašanje kako dolgo bi tako šlo, vendar bi nam bilo nekaj časa vseeno lepo, mar ne?

Ali je v Sloveniji prostor za levo stranko z revolucionarnim programom v smislu drugačnosti? Seveda brez nacionalističnih primesi. Za stranko, ki bi se zavzela za izstop iz zveze Nato? Za stranko, katera bi verjela da je mogoče izpeljati idejo univerzalnega temeljnega dohodka? Stranko, katera bi Slovenijo spremenila v oazo davčnih olajšav za podjetja, ki se ukvarjajo z zeleno in čisto tehnologijo?

Očitno se stranke bojijo velikih tem. Pomembnih tem. In zaradi tega zahajajo na področje trenutnega. Kar imajo rajši tudi volilci. 25€ v žepu naslednji mesec, kot pa brezplačno in kvalitetno zdravstvo. Rajši vinjete, pa če potem tudi tanki vozijo po naših avtocestah.



Dajte nam torej poroko, da se bomo potem lažje odločili na volitvah. Samo uspešni Janezek se lahko poroči z lepo zdravnico, mar ne? Zato je vreden našega zaupanja in glasu. Gremo volit!

Ni komentarjev:

Marketing Ad