avgust 05, 2007

Lahko kadiš, vendar ne čisto...

Kajenje je škodljivo. Kajenje škodi ljudem v okolici kadilca. Kajenje škoduje natakarici in natakarju. Kajenje škoduje semečicam in reproduktivnim organom. Zaradi kajenja bomo prej umrli. Če že ne prej pa vsaj počasneje in v večjih bolečinah in mukah.

Nisem kadilec. Sem zaradi tega deklariran kot boljši človek? Težko verjamem!

Cigareta je vir zla. Vir hudih bolezni. Cigareta je kriva, da se ne rodi dovolj otrok. Cigareta je kriva za disfunkcionalne posameznike. Zaradi tega je cigareta največja teroristična grožnja malim narodom. Hujša nevarnost kot Al Kaida.

Morebiti je vse zgoraj napisano celo res! Kar lahko pomeni samo eno - da je potrebno cigarete prepovedati. Takoj. V zakon napisati, da na naši grudi ni dovoljeno kaditi, prodajati, distribuirati in proizvajati cigaret. Da se pri priči znebimo zla, ki uničuje posameznika in družbo.



Kaj potemtakem ovira vlado, da ne sprejme takšnega sklepa? Da še vedno dovoli prodajo, konzumacijo in distribucijo te droge, teh bolezenskih rolic? Jo morebiti skrbi zmanjšan pritok denarja? Premalo pobranih trošarin in posledično povečanje proračunske luknje?

Bojda jo skrbimo mi. Nekadilci. Radi bi nas zaščitili. Ne čisto, vendar vsaj malo. Na javnih površinah. Ob tem me zanima koliko nekadilcev so povprašali za mnenje?

Glede na to, da je kadilcev še vedno veliko, predlagam naši vrli vladi propagandni napis: "Ne krivite nas. Krive so cigarete. J.J. z ekipo".

PS: V času, ko pri nas tuhtajo o morbidnih cigaretnih napisih sem v Beogradu na cigaretah znamke Boss zasledil napis:"Akcija - namesto 2.5 DIN samo 2.0 DIN".

Ni komentarjev:

Marketing Ad