Bolj belo avstrijsko mleko je verjetno posledica bolj zelene ter bolj natančno pokošene trave, ki raste na senčni strani karavanškega predora. Ker samo iz avstrijskega belega mleka ima jogurt tako dober okus. Naši ga nikoli ne bodo znali narediti takšnega.
Italijanski dvosed je nedvomno lep. Kako ne bi bil, ko ga je podpisal sam Pinifarino, za katerega je čudež, da sploh še kaj oblikuje. Od kod mu čas za oblikovanje vseh teh izdelkov, od Peugeota, Gorenjevega hladilnika ter druge premične in nepremične krame? Pa kaj sprašujem neumnosti... On je Italijan, oni pa tako edini vedo kaj je oblikovanje. Že rodijo se takšni. Bolj oblikovani. Ali pa vsaj z okusom... Kar poglejte, kako okusno kavo pijejo. Ni je tako dobre kave pri nas, kot jo lahko spijete v našem Trstu. Kaj bi naši oblikovalci? Nimajo šans!
Samo najdrznejši si upajo podvomiti v podvozje in konstrukcijo finskega blindiranega vojaškega vozila. Naši mu ne morejo niti konkurirati. Kje pa naj dobijo takšen debel pleh, kot ga imajo Finci? Pa takšne hude načrte? Naši inžinirji naj le prerisujejo tuje načrte, da se bodo mogoče kaj naučili.
Zakaj si enkrat ne upamo povedati, da bi bila Milka iz slovenskega mleka še boljša. Kaj boljša?! Prehitela bi Lindt! Zakaj ne damo možnosti slovenskim industrijskim oblikovalcem ter slovenski industriji? Za vsak dosežek, ki ga zmorejo narediti zadnji kreativci, se najde deset generalov, ki po bitki pametujejo. Na splošno. Ker so potem pomembnejši? Ker jih potem vaščani častijo s špricerjem in jih trepljajo po rami? "Čuj stari, to si pa dobr povedu. Ti pa tolk veš." Ampak zakaj potem tako veliko v bifeju sediš in ne ustvarjaš?
Sicer pa smo Slovenceljni mojstri ubijanja napredka, saj s svojimi pesimističnimi, mrkimi pogledi uspemo ubiti vsako kreativnost. Naj sosedu krava crkne. Pa še za naprej ena. Razen, če je avstrijske sorte.
Ni komentarjev:
Objavite komentar